Министерството за образование и наука информира дека се избрани училиштата на кои ќе им се доделуваат чертификати за „Најбезбедно и најчисто училиште во учебната 2017/2018 година. Од страна на МОН беше распишан Јавен повик за избор на „Најбезбедно и најчисто училиште“ со бр.12-14904/1 од 14.12.2017 година а истиот беше објавен и на веб страната на Министерството за образование и наука. На Јавниот повик аплицираа вкупно 15 училишта од кои 11 основни училишта и 4 средни училишт

Комисијата составена од претставници од Министерството за образование и наука, Бирото за развој на образованието, Центарот за средно образование и обука и Министерството за внатрешни работи, по разгледувањето на пристигнатите апликации и извршениот увид во самите училишта, ги избраа и добитниците, и тоа

-          во категоријата средни училишта:

СОУ„Ѓорче Петров“ од општина Крива Паланка - прво место

СОУ Гимназија „Панче Арсовски“ од Скопје - второ место

СУГС „Владо Тасевски“ од Скопје – трето место

-          во категоријата основни училишта:

ООУ„Дане Крапчев“ од општина Гази Баба - прво место

ООУ„Кочо Рацин“ од општина Петровец - второместо

ООУ „Наум Охридски“од село Булачани, општина Гази Баба - трето место

На Јавниот повик апликации доставија 15 основни и средни училишта од Република Македонија, односно 11 основни и 4 средни училишта. Од страна на Комисијата е констатирано дека три училишта не ставиле уредна документација и тоа:ООУ „Шемшово“, с.Шемшово во општина Јегуновце, ООУ „Рајко Жинзифов“ с.Оризари во општине Велес и ООУ „Видое Подгорец“ с.Колешино во општина Ново Село.

Училишта кои доставиле уредна документација согласно критериумите за најчисто и најбезбедно училиште и влегуваат во потесен круг за увид од страна на Комисијата се следните основни и средни училишта:1. ООУ „25 Мај“ – општина Гази Баба, 2. ООУ „Тошо Велков - Пепето“- општина Кавадарци, 3. ООУ „Кочо Рацин“ – општина Петровец, 4. ООУ „Јоаким Крчовски“- општина Крива Паланка, 5. ООУ „Крсте Мисирков“- општина Гази Баба, 6. ООУ „Дане Крапчев“- општина Гази Баба, 7. ООУ„Саид Најдени“ – општина Дебар, 8.ООУ„Наум Охридски“ - с.Булачани во општина Гази Баба,9. СУГС „Владо Тасевски“ – град Скопје,10. СОУ Гимназија „Панче Арсовски“- град Скопје,11.СОУ Ѓорче Петров“ –општина Крива Паланка и 12.СОУ Коста Сусинов општина Радовиш.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook