Европскиот фонд за Балканот (ЕФБ) го објави новиот повик за стипендии за владини претставници. Образовната едногодишна програма ги поддржува администрациите на Западен Балкан преку едукација и мотивирање на јавните службеници да практикуваат и да се залагаат за европските принципи на јавната администрација.

Програмата е наменета за владините претставници од Западен Балкан (Албанија, Црна Гора, Косово, Србија, Македонија и Босна и Херцеговина) и нуди можност за стажирање до два и пол месеци во државните институции на земјите-членки на Европската унија: Австрија , Белгија, Чешка, Естонија, Финска, Франција, Германија, Италија, Ирска, Холандија, Полска, Португалија, Словачка, Словенија, Шпанија и Шведска.

Програмата е специјално дизајнирана за владини службеници кои работат во областа на правдата, безбедноста, економијата, енергијата, транспортот и дигиталната политика, социјалната политика, образованието, истражувањето и иновациите и јавната администрација.

Крајнниот рок за пријавување за стипендиите е 18 февруари 2019 година.

Подетални информации за начинот на пријавување на следниот линк: https://www.balkanfund.org/fellowship2019/

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook