Драги ученици, родители и наставници

15 Октомври е Светски Ден за миеaње на рацете и ден за подигнување на свеста за чисти раце, за редовно миење и грижа за нашето здравје.

Дека чистите раце значат добро здравје, сигурни сме дека учениците веќе добро знаат, и затоа по тој повод, Министерството за здравство со поддршка од Министерството за образование и наука ги поканува учениците од 1-во до 5-то одделение од сите Основни Училишта во Република Македонија, да учествуваат на јавниот повик за ликовна творба на тема „Чисти раце-Добро здравјe“.

Кандидатите-ученици имаат потполна слобода во креативното ликовно изразување кое можат да го насликаат на Блок А3 формат.

Творбите може да ги испраќате на адресата на Министерството за здравство: 50 Дивизија, бр.14 Скопје, со назнака - Ликовна творба „Чисти раце-Добро здравје“, најдоцна до 15 ноември 2018 година.

Најдобрите трудови ќе бидат наградени, а од сите пристигнати ќе биде направена изложба на тема „Чисти раце-Добро здравје“, за која дополнително ќе известиме.

Ги повикуваме сите ученици, родители и наставници да се вклучат во оваа кампања и заеднички да се едуцираме за здравјето и да создадеме здрави навики кај младите.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook