Ве известуваме дека објавуваме резултати од продолжениот рок за студентите од прва и повисоките години на Конкурсот за прием на студенти запишани во на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во Република Македонија за студиската 2018/2019 година за градовите Битола, Охрид и Прилеп.
По објавување на списокот, студентот има право на приговор во рок од 5 дена кој се поднесува во Министерството за образование и наука, до Комисијата за прием на студенти во градовите Битола, Охрид и Прилеп.
Напоменуваме дека поради можноста од грешка при пополнување на електронската апликација од страна на студентите, истите може да се најдат во табелата за прва година или пак во табелата за повисоките години. Односно, на пример доколку студентот е запишан во прва година, а по негова грешка направил апликација на продолжениот рок во повисоките години, Комисијата ја земала во предвид неговата апликација и се наоѓа во списокот онаму каде што пополнил апликација. Истото се однесува и за обратната ситуација, односно доколку студент од повисоките години се пријавил електронски во прва година.

Правна поука: Приговорите по резултатите се доставуваат до Министерството за образование и наука, ул.„Коце Металец“ бр.54, 1000 Скопје, во рок од 5 дена од денот на објавување на резултатите.

 

Резултати од продолжениот рок за студентските домови во Охрид и Битола

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook