Министерството за образование и наука информира дека на 9.8.2018 година во 10:30 часот во просториите на ЕУ Инфо Центарот во Скопје се организира информативен ден за ЕУ програмата „Европа за граѓаните 2014-2020“.

Поканата може да се погледне овде.

Инаку, „Европа за граѓаните” како една од програмите на Европската унија, поддржува широк спектар на активности кои промовираат "активно европско граѓанство", со посебен акцент на вклучување на граѓаните и граѓанските организации во процесот на европска интеграција.

Целта на оваа програма е да придонесе граѓаните да ја разберат историјата и разновидноста на Европската унија, да се подигне свеста за сеќавањето на заедничката историја и вредности и, се разбира, да се поттикне демократско учество на граѓаните на ниво на Унијата преку разбирање на политиката на ЕУ, промовирање на можностите за општествен и интеркултурен ангажман и волонтерство на ниво на ЕУ.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook