Досегашниот заменик министер за образование и наука Арбер Адеми денеска официјално ја презеде челната позиција во Министерството за образование и наука.

На примопредавањето на функцијата, Адеми се заблагодари на Владата, на претседателите на коалициските партии во Владата и на Собранието за дадената доверба да раководи со ресорот, нагласувајќи дека фокусот на работата останува насочен кон реформирањето на основното и средното образование, преку усвојување и примена на новите законски решенија, наставни програми и учебници со подобрена содржина, поголема промоција на средното стручно образование, доследна примена и почитување на новиот Закон за високо образование, како и заложби за повеќе средства за науката и истражувањето.

„Во периодот што следи ќе продолжам со ист ентузијазам и со реализација на зацртаните приоритети, проекти, мерки активности кои впрочем и се дефинирани во програмата за работа на Владата, како и во стратешките документи на Министерството за образование и наука, односно во Стратегијата за образование 2018-2025, Стратешкиот план за работа и во програмата за работа“, истакна Адеми.

Потенцираше дека останува отворен за соработка со сите општествени чинители кои се засегнати директно и со оние кои имаат добри предлози и идеи како да се прошират и подобрат образовните можности за граѓаните на Република Македонија.

Тој изрази задоволство и се заблагодари за досегашната работа и соработка со министерката Рената Дескоска на која и посака успех и позитивни резултати во новиот ресор со кој ќе раководи во следниот период.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook