Околу 13 милиони денари беа вложени во реконструкција на Средно општинско училиште „Ибрахим Темо“ во Струга, кое денеска (24.08.2014 година) го посетија Претседателот на Владата на Република Македонија, м-р Никола Груевски и министерот за образование и наука, м-р Абдилаќим Адеми. Со оваа инвестиција беа обновени подовите, прозорците и надворешната фасада на училиштето.

 

Според министерот Адеми, оваа инвестиција е придонес за поквалитетно образование, подобри услови за учениците и за наставниците. Тој истакна дека ова нема да биде последен проект за училиштето „Ибрахим Темо“ и за Струга, туку ќе продолжат и следната година со цел да се создадат подобри услови за учениците.

„Посочени беа неколку потреби за ова училиште и се надевам дека следната година и тоа ќе го исполниме“ - изјави министерот Адеми.

 

Повеќе фотографии од посетата во Струга на фото сервисот на МИА.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook