Министерството за образование и култура (MoEC) во соработка со Министерството за надворешни работи(MoFA)  на Индонезија  во рамките на Програмата за стипендии Дармасисва (Darmasiswa Scholarship) за академската 2018/2019 година нуди стипендии за странски студенти  за студирање Бахаса (Bahasa), уметност и култура на универзитети по избор на кандидатите, лоцирани во  разни градови во Индонезија.

Целта на Програмата Дармасисва е  да се промовира и зголеми интересот  за јазикот и културата  на Индонезија  кај младите од земјите со кои Индонезија има воспоставено дипломатски односи, како и да се зајакнат културните  врски и разбирања со овие земји.

Аплицирањето и поднесувањето на сите потребни документи за овие стипендии се врши исклучително по електронски пат  на следната интернет страна  на Програмата Дармасисва, каде може да се добијат и сите поблиски информации за начинот и условите и потребните документи за аплицирање за стипендијата и нејзиниот износ.

www.darmasiswa.kemdikbud.go.id

Крајниот рок за аплицирањето по  електронски пат  е 22 февруари 2018 година.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook