Изминатиов период, Министерството за образование и наука интензивно работеше на креирање на Сеопфатната стратегија за образованието 2018-2025, односно на создавање на нов стратешки документ за образовни политики.

Имајќи ја предвид значајноста на Сеопфатната стратегијата за образованието, а притоа следејќи ги принципите на транспарентност и инклузивност, Министерството за образование спроведува јавна консултација и ја споделува со стручната и академска јавност финалната нацрт верзија на Сеопфатната стратегијата за образованието 2018-2025.

Вашите коментари и предлози за натамошно подобрување на Сеопфатната стратегијата за образованието се добредојдени и истите можете да ги доставите најдоцна до 10 ноември 2017 година,  на следната електронска адресa – Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , или до архивата на МОН (ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54).

Сеопфатната стратегија за образованието 2018-2025 ќе биде предмет на јавна расправа, а по завршувањето на овој процес истата ќе биде усвоена на седница на Владата на Република Македонија.

Преземете ја финалната нацрт верзија на Сеопфатната стратегија за образованието 2018-2025.

Со почит,

Министерство за образование и наука

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook