Министерката за образование и наука, проф. д-р Рената Дескоска, денеска оствари работна средба со амбасадорот на Финска, Н.Е, г-динот Перти Иконен, со кого разговараа за остварување на соработка и споделување на искуства во областа на образованието.

Според министерката Дескоска, реформите на наставните планови и програми, методите на предавање, и општо реформите во образованието се исклучително значајни и истите не може да се спроведуваат избрзано затоа што тоа ќе се рефлектира врз квалитетот.

“Нашата цел е квалитетно образование, а соработка во областа на образованието со Финска, земја со образовен систем и експерти кои важат за едни од најдобрите во светот, ќе придонесе за квалитетот на реформите на основното и средното образование во Република Македонија”, изјави министерката Дескоска.

За време на средбата, министерката Дескоска доби подарок од финскиот амбасадор, г-динот Иконен, книга која говори за финските искуства со спроведените реформи во образованието: „Лекции од Финска: Што може светот да научи од промените во образованието во Финска?“.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook