Министерството за образование и наука го слушна гласот на наставниците и професорите, а вложениот труд и тридневната работа на работните групи кои изминатиот викенд даваа предлози и идеи како да се подобри образовниот систем - ќе бидат земени предвид.

Од страна на работните групи составени од претставници од државните инстуции, наставниците и професорите, граѓанските организации и синдикати, пристигнаа голем број на предлози во делот на измените и дополнувањата на Законот за основно образование и Законот за средно образование, вклучувајќи ги и предлозите кои се однесуваат на децата со посебни образовни потреби.Пракса на “отворени врати” и вклучување на сите засегнатите страни ќе биде принцип на работа на Министерството за образование и наука, затоа што само преку ваков инклузивен процес може да се обезбедат добри законски решенија и заштита на јавниот интерес.

Ова е основа која ќе биде натаму анализирана и дискутирана, а предлозите ќе бидат јавно достапни и отворени за дебата со цел да се дојде до најдобри законски решенија.

Со почит,

Министерство за образование и наука

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook