Чивнинг стипендиите им се доделуваат на лица кои покажуваат лидерски потенцијал и имаат одлична академска основа. Стипендијата дава финансиска поддршка за школување на магистерски студии на кој било британски универзитети и овозможува да станете дел од влијателна глобална мрежа на над 46.000 стипендисти.

За учебната 2018/2019 година,  на глобално ниво ќе се доделат околу 1500 Чивнинг стипендии. Овие стипендии се значајна инвестиција на Владата на Обединетото Кралство во развојот на идните генерации на глобални лидери.

Информација за стипендијата:
Чивнинг стипендиите се дел од глобалната програма на британската Влада за стипендирање, финансирана од Министерството за надворешни работи и Комонвелт и партнерски организации. Стипендиите поддржуваат студирање на кој било британски универзитет – најчесто за едногодишни магистерски студии – за лица кои покажуваат потенцијал да станат идни лидери, носители на одлуки, и креатори на мислење. Со оваа стипендија се покриваат трошоците за уписнина, месечни трошоци за живот, авионски билет и трошоци за британска виза.

Рок за поднесување на пријави:
7 ноември 2017 година. Пријавувањето е на www.chevening.org/apply .

Пред да се пријават за стипендијата, кандидатите треба да го прочитаат водичот за критериуми на веб страната, а со пријавата треба да докажат дека ги исполнуваат бараните критериуми.


За детални информации и критериумите за аплицирање посетете ја веб страна на Чивнинг на:  www.chevening.org

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook