Почитувани студенти,

Ве потсетуваме дека рокот за продолжување на студентската стипендија е до 30 октомври.

Согласно договорот за стипендирање, на почетокот на секоја студиска година, најдоцна до 30 октомври, до Министерството за образование и наука треба да ги доставите следните документи:

1. Потврда за запишан нареден семестар, односно година на школување
2. Уверение за положени испити со успех од претходните години
3. УППИ образец за предвидени и положени испити
4. Индекс на увид, до завршувањето на додипломските студии.

Потребните документи треба да се достават до архивата на Одделението за ученички и студентски стандард (зграда на Нова Македонија, приземје), или преку пошта со дознака: “Продолжување на студентска стипендија“, а потребно е да се наведе за која категорија на стипендија станува збор.

Доколку ги испраќате Вашите документи преку пошта, истите треба да бидат доставени до следната адреса:

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Доколку имате дополнителни прашања, Ве молиме обратете се кај г. Ќенан Сали, на следната електронска адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., или на телефонскиот број: +38970276310.

УППИ образецот можете да го спуштите тука.

Со почит,

Министерство за образование и наука

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook