Министерката за образование и наука проф. д-р Рената Дескоска, денеска одржа работен состанок со претставници на Светска банка, на која присуствуваа и директорот на Фондот за иновации и развој, како и претставник од Проектот за развој на вештини и поддршка на иновации.

На средбата се разговараше за планираните реформи во областа на средното и високото образование, проектите кои МОН ги има со Светска банка, како и за понатамошната соработка помеѓу двете институции.

На средбата, министерката Дескоска ги истакна приоритетите на Министерството за образование и наука и ги запозна претставниците на Светска Банка за најавените реформи во областа на високото образование, а во однос на непродуктивните трошења во рамки на ресорот, министерката Дескоска се заблагодари за поддршката и истакна дека следењето на препораките на Светска банка ќе помогне да се зголеми ефикасноста во трошењето.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook