Почитувани,

Во прилог е списокот со избрани кандидати:

Трошоците за нострификација на дипломите паѓаат на товар на студентите. Потребно е барањето за нострификација на документите да се поднесе итно до одделението за нострификација во МОН со цел навремено завршување на процедурата за нострификација и овозможување на следење на редовна настава на 15 септември. За подетални информации околу процедурата за нострификација - тука.

Лице за контакт: Владимир Делов: електронска адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или на телефонскиот број: 389 78 25 25 00.

 

Прилог – Список на избрани кандидати странски државјани од интерес за Република Македонија – студенти со македонско потекло кои живеат во државите на Балканскиот Полуостров – стипендисти на Владата на Република Македонија запишани во академската 2017/2018 година

Прилог – Дополнителен список на избрани кандидати стрнаски државјани од интерес за Република Македонија – студенти со македонско потекло кои живеат во државите на Балканскиот Полуостров – стипендисти на Владата на Република Македонија запишани во академската 2017/2018 година

 

Ред. број

Име и презиме

Држава

Факултет

Студентски дом

1

Анастасиос Иоанну

Р.Грција

Универзитет ,,Гоце Делчев”, Штип – Музичка академија – чалгиска музика - кларинет

ДСД „Браќа Миладиновци“ - Штип

2

Зоја Сергеева Џилџова

Р.Бугарија

Универзитет ,,Гоце Делчев”, Штип –  Факултет за медицински науки

ДСД „Браќа Миладиновци“ - Штип

3

Јована Миленковиќ

Р.Србија

УКИМ – Факултет за ветеринарна медицина

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

4

Јелена Стаменковиќ

Р.Србија

УКИМ – Филозофски факултет –психологија

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

5

Драгана Станковски

Р.Србија

Универзитет ,,Гоце Делчев”, Штип –  Филолошки факултет

ДСД „Браќа Миладиновци“ - Штип

6

Јован Гавриловиќ

Р.Србија

УКИМ – Факултет за информатички науки и компјутерско инжинерство

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

7

Ена Јелисавета Јовановиќ

Р.Србија

УКИМ – Филолошки факултет, Скопје

/

8

Александра Алексоски

Р.Србија

УКИМ – Филолошки факултет – англиски јазик и книжевност

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

9

Марко Огњановски

Р.Србија

УКИМ – Машински факултет – индустриски дизајн

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

10

Хелена Арсов

Р.Хрватска

УКИМ Медицински факултет Скопје

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“ ,Скопје

11

Кристина Нечовска

Р.Албанија

УКИМ Филозофски факулет дефектологија Скопје

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“, Скопје

12

Марјана Мазенковска

Р.Албанија

УКЛО – Технолошко-технички факултет: нутриционизам Битола

ДСД „Кочо Рацин“, Битола

13

Трајче Никола

Р.Албанија

УКЛО Факултет за туризам и угостителство -Охрид

ДСД „Никола Карев“, Охрид

14

Кристи Казлароф

Р.Албанија

УКЛО Факултет  за биотехнички науки

ДСД „Кочо Рацин“, Битола

15

Марјан Андреа

Р.Албанија

УКЛО Факултет за туризам и угостителство -Охрид

ДСД „Никола Карев“, Охрид

16

Антонио Нечофски

Р.Албанија

Универзитет ,,Гоце Делчев”, Факултет за информатика – отсетк математика

ДСД „Браќа Миладиновци“ - Штип

17

Диана Мале

Р.Албанија

УКИМ – Филозофски факултет –психологија

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

18

Соња Китан

Р.Албанија

УКЛО Факултет за туризам и угостителство –Охрид: катедра за царина и шпедиција

ДСД „Никола Карев“, Охрид

19

Даниела Доневска

Р.Албанија

УКЛО – Висока медицинска школа

ДСД „Кочо Рацин“, Битола

20

Даниел Жумка

Р.Албанија

УКЛО – Техничко факултет:   Графичко инженерство

ДСД „Кочо Рацин“, Битола

21

Александар Насто

Р.Албанија

УКИМ Правен факултет - Скопје

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

22

Ангел Михаил

Р.Албанија

УКЛО – Педагошки факултет, Битола

ДСД „Кочо Рацин“, Битола

23

Кристиан Нечофски

Р.Албанија

УКЛО Педагошки факултет, Битола

ДСД „Кочо Рацин“, Битола

24

Кристина Доне

Р.Албанија

УКЛО Факултет за туризам и угостителство –Охрид:  Хотелско – ресторантски менаџмент

ДСД „Никола Карев“, Охрид

25

Мартина Сотир

Р.Албанија

УКЛО – Висока медицинска школа: физиотерапевти 

ДСД „Кочо Рацин“, Битола

26

Деан Нечофски

Р.Албанија

УКИМ Филозофски Факултет Скопје, социјална работа и социјална политика

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

27

Трајанка Трајко

Р.Албанија

УКИМ – Медицински факултет: медицински сестри

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

28

Сребре Насто

Р.Албанија

УКИМ – Машински факултет: енергетика и екологија

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

29

Милена Доневска

Р.Албанија

УКЛО – Висока медицинска школа

ДСД „Кочо Рацин“, Битола

30

Марјан Калешковски

Р.Албанија

УКИМ Правен факултет Скопје

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

31

Кристина Пандофски

Р.Албанија

УКИМ – Стоматолошки  факултет, Скопје

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

32

Марин Андон

Р.Албанија

Универзитет ,,Свети Апостол Павле”, Охрид – Факултет за компјутерски науки и инжинерство

ДСД „Никола Карев”, Охрид

33

Ѓорѓи Дука

Р.Албанија

УКИМ, Машински факултет, Скопје

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

34

Мариела Арѓири

Р.Албанија

УКИМ –Фармацевтски факултет, Скопје

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

35

Наумче Поповски

Р.Албанија

УКЛО Факултет за туризам и угостителство – Охрид: катедра по туризам

ДСД „Никола Карев”, Охрид

36

Зоран Лазаревски

Р.Албанија

УКИМ Економски факултет, Скопје

ДСД „Томе Стефановски Сениќ“,  Скопје

37

Деан Кристо

Р.Албанија

Универзитет ,,Гоце Делчев”, Факултет за природни и технички науки – отсек географија

ДСД „Браќа Миладиновци“ - Штип

38

Дејан Малевски

Р.Албанија

УКЛО, Факултет за  информатички и комуникациски технологии – Битола

ДСД „Кочо Рацин“, Битола

39

Амарилдо Ајази

Р.Албанија

УКЛО  Економски факултет, Прилеп

ДСД ,,Орде Чопела, Прилеп

 

 

 

Ред. број

Име и презиме

Држава

Факултет

Студентски дом

1

Ана Ѓурѓески

Р.Србија

УГД – Факултет за туризам и бизнис логистика - Гевгелија

/

2

Александра Ѓурѓески

Р.Србија

УГД – Факултет за туризам и бизнис логистика - Гевгелија

/

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook