Почитувани,

Денес, министерката Дескоска беше во посета на државното училиште за деца и младинци со оштетен вид
„Димитар Влаховво Скопје, каде во рамки на „Проектот за деца со пречки во видот поддржан од Американската агенција за меѓународен развој (УСАИД) и меѓународната фондација на Лајонс клубовите (ЛЦИФ), беа промовирани 120 учебници за основно образование (1-9 одделение), на македонски и албански јазик, адаптирани и печатени на Брајово писмо за учениците со пречки во видот.

На настанот се обратија Директорот на Државното училишта за рехабилитацција на деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов, г. Горанчо Јакимов, министерката Дескоска,Директорот на УСАИД, г. Дејвид Етбери, Директорот на проектот, г. Шпетим Латифи и студентката со пречки во видот, Беира Салифовска. На настанот беа присутни и голем број на ученици со пречки во видот, придружувани од нивните родители или асистенти.

Министерката Дескоска порача и вети дека и во иднина овие ученици нема да бидат заборавени од институциите, додека пак г. Етбери го поздрави присуството на министерката, и рече дека тоа говори за заложбите на министерката за унапредувањето на можностите и благосостојбата на децата со пречки во видот.

Со почит,

Министерство за образование и наука

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook