Почитувани,

Министерството за образование и наука информира дека денеска се објавени конечните резултати од вториот приемен рок од Конкурсот за прием на ученици во јавните ученички домови во Република Македонија за учебната 2017/2018 година.

Воедно би сакале да Ве информираме дека, доколку слободните капацитети во јавните ученички домови не се пополнети и заради економска оправданост, конкурсот останува отворен за пополнување на слободните места со студенти во согласност со Правилникот за начинот и постапката за прием на студентите во државните студентски домови („Службен весник на Република Македонија“ број 89/13 и 98/13).


Конечни листи за прием на ученици од вториот приемен рок:


1. „Мирка Гинова" - Битола

2.„Лазар Лазаревски” – Велес

3. „Крсте П. Мисирков” – Кавадарци

4. „Проф. Мијалковиќ” – Куманово

5. „Боро Менков” – Крива Паланка

6. „Ванчо Питошески” – Охрид

7. „Кочо Рацин” – Свети Николе

8. „Здравко Цветковски” – Скопје

9.„Д-р Панче Караѓозов” – Скопје

10. „Св. Наум Охридски” – Скопје

11. „Димитар Влахов” ЗРО – Скопје

12. „Партение Зографски” – Скопје

13. „Искра" - Штип

14. „Митко Пенџуклиски" - Кратово

15. „Димитар Влахов" - Струмица

16. Кочо Рацин - Св. Николе

17. Св. Наум Охридски - Македонски Брод

 

 

Вселување во Државните студентски домови:

1. ДСД Браќа Миладиновци - Штип

2. ДСД Томе Стефановски - Сениќ - Скопје

3. ДСД Орче Чопела - Прилеп

4. ДСД Доне Божинов - Пробиштип


Доколку имате некакви прашања, Ве молиме обратете се на фејсбук страницата на МОН, на телефонот: 02/ 3140 -147, или на следнaта електронска адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Со почит,

Министерство за образование и наука

Св Наум Охридски Македонски Брод

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook