Заменик министерот за образование и наука д-р Висар Ганиу, денеска присуствуваше на отварањето на инфоцентарот на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, каде што во иднина студентите ќе може да ги поднесуваат документите за упис, но и да се информираат за студиите која ги нуди оваа високообразовна институција.

Ганиу истакна дека инфоцентарот ќе биде во функција на студентите за што полесно и навремено да ги завршуваат обврските, додавајќи дека Министерството за образование и наука веќе има обезбедо согласност за нови 63 работни места на Универзитетот, односно 43 за предавачи и асистенти и 20 за администрација, и дека со ребалансот на буџетот се обезбедени 4.900.000 денари за идеен проект за Универзитетот.

Ректорот на Универзитетот Азис Положани изјави дека отворањето на инфоцентарот е уште еден чекор кон воспоставување на, како што рече, академски,  кредибилни и ефикасни услуги за студентите.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook