Врз основа на Протоколот за соработка за доделување на стипендии „Борис Трајковски” потпишан во Скопје на 28 јуни 2017 година, од страна на Министерството за образование и наука, Кабинетот на Претседателот на Република Македонија, и Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд од Велика Британија, Сити Колеџ, лоциран во Солун, Грција, МОН распиша Конкурс за доделување стипендии „Борис Трајковски” за 20 студенти за двегодишни студии од втор циклус за Извршната МБА програма на Универзитетот Шефилд за академската 2017/ 2018 година.

На Конкурсот се пријавија 68 кандидати и по извршената постапка на селекција и евалуација на критериумите кои што беа наведени во Конкурсот, како и приложената документација, беше извршено рангирање од страна на претставници од Министерството за образование и наука, Кабинетот на Претседателот на Република Македонија и Универзитетот Шефилд Сити Колеџ - Солун.

Oдбрани кандидати кои ќе бидат корисници на стипендијата „Борис Трајковски” се:

1.    Тамара Стефановиќ-Карапетковска,
2.    Фросина Дониновска-Сусинов,
3.    Марјан Томовски,
4.    Мирјана Свилар-Алексовска,
5.    Ана Јовановска,
6.    Игбале Ферати-Прешова,
7.    Игор Стојаноски,
8.    Симона Блажеска,
9.    Зоран Петровски,
10.    Даниел Калајџиески,
11.    Маја Јакимовска,
12.    Иван Илиев,
13.    Воскресија Петкова,
14.    Маја Поповска,
15.    Филип Јовески,
16.    Ели Жабевска-Муратовска,
17.    Ивана Петровска,
18.    Филип Грујевски,
19.    Николина Станинова,
20.    Марина Карафилоска.

Со почит,

Министерство за образование и наука

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook