Дозволете, ми да Ви обрнам внимание на огласот на „Меѓународната парламентарна стипендија“ (ИПС) на Германскиот Бундестаг за 2018 год. Млади дипломци од Источна и Југоисточна Европа, Франција, Израел, САД и арапските земји добиваат можност да хоспитираат кај пратеник во Германскиот Бундестаг и на тој начин преку теорија и пракса да го запознаат германскиот парламентарен систем.

Програмата трае од 1 март до 31 јули 2018. Предуслови за избор, меѓу другото, се одлични познавања на германскиот јазик и на германските политика, општество и историја.

Дополнителни информации ќе најдете на интернет: www.bundestag.de/ips или www.skop.diplo.de

Би сакала да Ве замолам да ја промовирате програмата, за што повеќе македонски дипломци да дознаат за неа и да може да конкурираат за оваа висококвалитетна стипендија.

Апликациите треба да се достават до 30 јуни 2017 год до Германската амбасада во Скопје по и-мејл (Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.), која го прави првиот избор. Избраните кандидати ќе бидат поканети во Амбасадата на интервју со Комисија од Германскиот Бундестаг.

Ви благодарам за Вашата поддршка за ИПИС-програмата.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

 

mon_slika.jpg

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook