Министерката за образование и наука, г-ѓа Рената Дескоска, придружувана од заменик министерот за образование и наука г-динот Висар Ганиу, денеска оствари работна средба со амбасадорот на САД во Република Македонија, Н.Е. г-динот Џес Бејли, на која присуствуваа и претставници на УСАИД и Мировниот корпус.

Министерката Дескоска, на средбата ги истакна приоритетите на Министерството за образование и наука, односно финализирање на Стратегијата за образование, измените и дополнувањата на Законот за високото образование и поддршката на децата со посебни образовани потреби.

Дескоска, исто така го запозна Амбасадорот Бејли за најавената ревизија на учебниците за основно и средно образование, како и измените на Законите за основно и средно образование. 

Министерката се заблагодари за долгогодишната поддршка и помош на Американскиот народ, преку разни проекти во Република Македонија, како и за стручната помош која ја добиваат сите лица вклучени во воспитно-образовната дејност во земјава.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook