Министерката за образование и наука проф. д-р Рената Дескоска денеска одржа работна средба со претставници на студентското движење „Студентски пленум“.

На средбата беше истакнато дека во наредниот период ќе се пристапи кон измени на Законот за високо образование, во чии подготовки учество ќе земат и претставници на Студентскиот пленум.

Министерката Дескоска изјави дека на средбата со претставниците на Студентскиот пленум, станало збор и за студентскиот стандард, како и за севкупното студентско движење.

Претставниците на Студентскиот пленум, напоменаа дека се подготвени за соработка со Министерството за образование и наука, и истакнаа дека нивното движење не било формирано да се урне претходната владина гарнитура, и ја потсетија министерката Дескоска, дека тие ќе бидат коректор за сите нелогични и двосмислени законски решенија во областа на високото образование.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

 

mon_slika.jpg

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook