Министерката за образование и наука, г-ѓа Рената Дескоска, денеска оствари работна средба со заменик амбасадорот на Швајцарија Стефан Томаџан и претставници на Хелветас организацијата.

Министерката Дескоска и заменик амбасадорот Томаџан, на средбата разговараа за досегашната успешна соработка меѓу двете земји, како и идните заеднички активности и подобрување на соработката во областа на образованието, со посебен акцент на претстојната помош која Македонија ќе ја добие од страна на Владата на Швајцарија во полето на средното стручно образование и обука и неговото поврзување со приватниот сектор.

За време на средбата, беше презентирана Стратегијата на Швајцарија за соработка со Македонија 2017-2020, која е фокусирана на три приоритетни области: демократско владеење, вработување и економски развој и инфраструктура и животна средина.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook