Здружението на Имплантолозите Албанци од Македонија го организираше првиот Меѓународен Симпозиум во Скопје со тема: “Strategies for Predictable Implant Therapy”.

Со покана од Здружението на Имплантолозите Албанци од Македонија, Министерот за Образование и Наука г-дин Пиштар Лутфиу, учествуваше во отворањето на симпозиумот организиран на ден 14 мај 2017 година во просториите на Хотел Буши Ресорт во Скопје.

Поздравувајќи го организирањето на симпозиумот Министерот Лутфиу рече дека од ова поднебје каде заеднички се негува вдаховеноста, решеноста, пасијата не само за да се биде дел од една почитувана и племенита професија, како што е таа на лекарите или стоматолозите, туку за да се надминат сите потешкотии во име на човечкиот живот, како Министер за Образование и носител на државни одговорности, најмалку што можеме да направиме за научниците, организациите, невладините здруженија, е создавање на услови и поддршка при ваквите научни симпозиуми, со цел да им се пружи барем малку можност било на професионалците, било на лекарите во нивната пракса, да ги научат иновативните и напредни методи кои се практикувват низ светот, за да се пренесат во нашата држава, секогаш за да се биде што поблиску во услуга на граѓаните.

Меѓу другото Министерот Лутфиу истакна:
“Во еден свет каде изворите за медицински истражувања се ограничени се повеќе и повеќе, лекарите и научниците од мојата држава имат потреба од можностите кои ги нудат токму ваквите здруженија како што е Здружението на Имплантолозите Албанци од Македонија, кое е дел од Албанското Стоматолошко Здружение, во соработка со British Academy of Implant and Restorative Dentistry, и се надевам дека овој настан нема да биде последен, туку дека ќе прерасне во една годишна традиција.”

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook