Министерот за образование и наука, г-дин Пиштар Лутфиу, денеска присуствуваше на промоција на книгата „ Европската идеја од Карло Велики до Европска Унија“ на авторите проф. Радован Вукадиновиќ и проф. Лидија Вукадиновиќ, во организација на Институтот за Меѓународни и Политички Студии во Скопје.

Оригиналната книга е издадена во 2016 година во Подгорица - Црна Гора, а оваа година на албански јазик го издаде Институтот за Меѓународни и Политички Студии во Скопје. Оваа книга содржи четири поглавја и се дискутира за вчерашните и денешните Европски дилеми, од составот на Европа, европската интеграција до посилната и пошироката унија.

Во оваа прилика министерот Лутфиу во името на Институтот имаше чест на професорот Вукадиновиќ да му додели пофалница за придонесот, имајќи ги во предвид активностите на професорот во регионот и пошироко со промовирање на евро -атлантските вредности.

Министерот Лутфиу, исто така, го поздрави придонесот на Институтот за политички и меѓународни студии и на директорот, проф. д-р Илбер Села, кои традиционално го организираат одбележувањето на „Европските денови“, односно институтот е еден од најактивните учесници на граѓанското општество со промовирање на европските вредности.

Проф. д-р Радован Вукадиновиќ е еден од најпознатите личности на хрватската книжевност и еден од најдобрите познавачи на прашањата во регионот и пошироко.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook