Денес, во просториите на Универзитетот на Југоисточна Европа во Скопје, министерот за образование и наука, г-дин Пиштар Љутфиу и ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, г-дин Замир Дика, потпишаа Меморандум за соработка помеѓу двете институции.

Министерството за образование и наука и Универзитетот на Југоисточна Европа пронајдоа области од заеднички интерес и желба за понатамошно продлабочување на заеднички цели во обезбедување на постдипломско образование, при што Министерството ја потврдува својата подготвеност за поддршка преку стипендирање на примените студенти на заедничката програма по Европски Студии во соработка со Универзитетот на Љубљана, односно Факултетот за Општествени Науки во областа на Европските Студии.

По повод потпишувањето на меморандумот за соработка, Универзитетот на Југоисточна Европа потпиша и со министерството на Република Косово на која присуствуваше и министерот за образование г-дин Арсим Бајрами.

Министерот Лутфиу истакна дека соработката во иднина ќе даде свои плодови, имајќи предвид дека Универзитетот е лидер во регионот, особено кога станува збор за Европски студии.
„Македонија и регионот претендираат да се дел на Европската унија, образовните институции се оние кои промовираат европски вредности односно на студентите преку сличните програми им овозможуваат постигнување на своите цели“, рече министерот Лутфиу.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

 

mon_slika.jpg

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook