Министерството за образование и наука ја објавува листата на студенти од првите три најдобро рангирани високообразовни установи во Република Македонија согласно Законот за високото образование, кои се стекнале со правото на патување во една од трите светски метрополи: Париз, Венеција или Барселона.

Согласно критериумите наведени во јавниот повик, објавен на интернет страницата на Министерството за образование и наука www.mon.gov.mk, на ден 30.3.2017 година, од вкупно пристигнатите 74 апликации заклучно со 13.4.2017 година, 21 ги исполнуваат условите од повикот и истите се прифатени и одобрени од страна Комисијата формирана за оваа намена.

Кандидатите чијашто апликација е прифатена, односно се наоѓаат на објавената листа, за реализација на бесплатното патување потребно е со Министерството за образование и наука да потпишат договор за регулирање на меѓусебните права и обврски. Избраните кандидати дополнително преку наведените телефонски контакти ќе бидат известени за датумот и терминот на потпишување на договорот, кој може да се обезбеди на следниот линк.

 

Листа на студенти

 

Лице за контакт и дополнителни информации - Кенан Сали, тел. 070 276 310, Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

 

mon_slika.jpg

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook