Министерот за образование и наука, г-дин Пиштар Лутфиу денеска го посети студентскиот дом „Пелагонија“ во Скопје, каде во изминатиот период беа реализирани неколку капитални инвестиции како дел од владиниот план за унапредување на условите за сместување и престој на студенти во овој, но и во сите останати студентски домови под надлежност на државата.

Имено, во сите соби во студентскиот дом “Пелагонија“ поставени се нови кревети, душеци, маси, столици, бироа и плакари, во вредност од 20 милиони денари, а во рамки на вкупната инвестиција од 100 милиони денари кои МОН ги обезбеди за набавка на целосно нов мебел во сите државни студентски домови.

Во меѓувреме, инвестирани се 7 милиони денари за реконструкција на бањите, а поставена е и нова внатрешна столарија.

Исто така, за потребите на домот “Пелагонија“ набавени се и машини за перење и сушење, кои веќе се инсталирани и студентите интензивно ги користат. За потсетување, нови машини за перење и сушење алишта во изминатиот период набавени се и во сите останати домови, за што Министерството за образование и наука одвои над 11 милиони денари.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook