Министерот за образование и наука, г-дин Пиштар Лутфиу денеска присуствуваше на одбележувањето на денот на основното училиште „ Сали Лиси“ с. Добридол, општина Врапчиште.
По повод одбележувањето на патронатот на училиштето и изградбата на новиот објект, дополнителна изградба на постојната училишна зграда, министерот на наставниот кадар, на учениците и раководството на училиштето им посака успех.
Изградбата на дополнителниот објект е поради недостаток на просториите, така што новиот објект на учениците ќе им овозможи целодневен престој во училиштето, односно училиштето ќе работи во една смена, бидејќи од сега ги исполнува условите за работа и развој на наставниот процес.
Овој објект почна да се гради во јули 2016 година и за период од осум месеци, Министерството за образование и наука во соработка со Општина Врапчиште успешно ја реализираа одредената динамика каде што денес се гледаат конечните резултати.
Објектот е дополнителна изградба на постојаната училишна зграда со вкупна површина од 961 м2, која вклучува осум училници и тоалети. Вредноста на инвестиција за овој проект беше 33,855,744.00 денари, што значи дека околу 500 илјади евра.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook