Министерот за образование и наука, г.Пиштар Лутфиу учествуваше на одбележувањето на 65-годишнината од основањето на Институтот за сточарство при УКИМ во Скопје.

“Најпрвин, дозволете ми да го изразам моето задоволство што денеска се наоѓам во една ваква пригода, каде се прославува 65 - годишнината на успешно функционирање на една високообразовна и научна установа, Институт за сточарство во Скопје.”- рече Лутфиу.

Оваа образовна и научна институција, нејзината дејност, на регионално и меѓународно ниво, почна да ја проширува особено по 1995 година, кога, согласно Законот за научно-истражувачка работа, Институтот се стекна со право да се регистрира како научна институција, под името „Институт за сточарство“ – Скопје, во рамките на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје.

Во своето обраќање, министерот изрази почит и уважување на основополжниците на ова институција, на веќе пензионираните научни работници и други вработени, но и на сегашните вработени, кои со голема пожртвуваност продолжуваат да ја реализираат мисијата на ова установа.

“Денешниот ден нека ни послужи како ден на завет, за подобро образование, за доброто на нашите деца и внуци, за доброто на Република Македонија.

Нека Ви е честит Јубилејот.” – додаде министерот Лутфиу.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook