Под покровителство на Фондот за иновации и технолошки развој,ќе се одржи петтиот по ред Кодфест тек фестивал на кој дваесет и седум тима ќе учествуваат на 32 часовен технолошки натпревар во развивање технолошки идеи.

Покрај натпреварот, на годинешното издание на Кодефест, чиј организатор и основач е здружението „Старт ап зона“, ќе се одржи и еднодневна конференција за технологија и стартапи на која пред 400-тини учесници ќе говорат реномирани технолошки и бизнис експерти од САД, Велика Британија, Шпанија, Данска и Македонија. Паралелно со маратонот и конференцијата ќе се одржи мини саем на компании и организации од областа на технологијата, на кој ќе се претстават 15 стартапи. Здружението „Старт ап зона“ најавува и одржување на 15 работилници на различни теми како хардвер, маркетинг, социјални медиуми и слично.

Во рамки на Кодфест тек фестивалот, тим на Фондот за иновации ќе организира и практична работилница како да се подготват поквалитетни предлог проекти за четвртиот повик преку кој се доделуваат 1,45 милиони евра, со кои ќе може да се поддржат 25 претпријатија.
Петтото издание на Кодфест ќе се одржи од 7 до 9 април во Охрид, а ќе се одвива под мотото „Славење на иновациите во технологиите“.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook