Претпријатијата кои подготвуваат нацрт-проекти за тековните инструменти на Фондот за иновации и технолошки развој, односно за кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф и кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации, од денеска до 22 март можат да аплицираат за учество на работилницата која Фондот ја организира на 8 и 9 април, а со цел подобра подготовка на предлог проектите.

Бројот на места е ограничен, така што право на учество ќе имаат првите 20 претпријатија кои пред почетокот на работилницата ќе имаат изготвено нацрт проект. Заинтересираните можат да аплицираат на следниот линк https://goo.gl/qKteyk.

Компаниите учеснички ќе добијат поддршка во градењето на нивните капацитети за изработка на предлог проектите, но учеството на работилницата не гарантира и доделување на финансиска поддршка.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

 

mon_slika.jpg

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook