По повод прославата на 7-ми март „Ден на учителот“, министерот за образование и наука г-дин Пиштар Лутфиу, присуствуваше на свеченoст организирана од страна на Уметничкиот совет во соработка со учениците од средните училишта „Зеф Луш Марку“, „Цветан Димов“, „Сарај“, „Арсениј Јовков“ и „Боро Петрушевски“.

„На овој ден им оддаваме почит на сите наставници за нивниот придонес, за благородната работа, но исто така и за нивните совети кои стана патоказ на нашиот пат, лекции кои не следат и денеска. Сите наставници од сите албански територии кои се жртвуваа и изградија нова генерација, заслужуваат голема почит“, истакна Лутфиу.

„Честитајќи го „7 Март“ на сите наставници, професори и педагози сакам да истакнам дека општеството има неизбришлив долг на благодарност кон сите оние кои се жртвуваа со цел да се заштитат вредностите на јазикот, културата, историјата и традицијата, пренесувајќи ги од генерација на генерација. “ - додаде министерот Лутфиу.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook