По повод прославата на празникот 7 Март- Денот на учителот, министерот за образование и наука г. Пиштар Лутифу, учествуваше во свечената прослава која се одржа во Домот на Армијата во Скопје, организирано од страна на СМУГС “’Др Панче Караѓозов’’ и СУГС "Marija Кири Склодовска".

Министерот Лутфиу првично им честита за направената организација за почитување на посебен начин на наставниците и љубителите на образованието со оваа скромна прослава.

’’Нашиот денешен предизвик е гаранција на квалитет во образованието, како една неопходност во склоп на интеграцијата и достигнување на европските стандарди. Нашето инвестирање во образованието ќе продолжи на сите нејзини нивоа бидејќи инвестирањето во образованието претставува инвестиција за нашата иднина како држава и општество’’- истакна Лутфиу.

Честитајќи им за неуморниот труд, пожартвуваноста и вложениот напор, министерот Лутфиу го заврши својот говор со зборовите. Почитувани учители (наставници), се наведнувам денес тука пред вас, во знак на почит и признание за целиот ваш труд, пожртвуваноста и вложениот напор во вашата толку благородна и достоинствена професија, како што е професијата на наставник, при тоа чеституваќи им "Честито вашиот празник, 7 Март".

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook