Државниот секретар во Министерството за образование и наука, Елизабета Тодоровска им додели симболични награди и пофалници на трите ученички кои со свои есеи учествуваа на Конкурсот за ученици - за есеј на тема „Св.Климент Охридски и моќта на словото“, објавен по повод одбележувањето на 1100 години од смртта на Св. Климент Охридски и ги освоија првите три места.

На Конкурсот пристигнаа 105 есеи, а најдобрите три беа одбрани од страна на стручна комисија, согласно условите на конкурсот.

Првото место го освои Васка Ефтимова, ученичка во четврта година во СОУ „Јосиф Јосифовски“ Гевгелија. Второнаграден е есејот на Рената Панчова, ученичка во четврта година во СОУ „Славчо Стојменски“ Штип. Додека, третото место го освои Мартина Пешова ученичка во деветто одделение во ООУ „Стојан Бурчевски- Буридан“ с.Сујаклари, Велес.

Министерството за образование и наука им честита на првонаградените ученици, како и на сите останати учесници на конкурсот.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

 

mon_slika.jpg

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook