Националната агенција за европски образовни програми и мобилност денеска ги објави резултатите од спроведувањето на програмата „Еразмус плус“ во 2016 година. Според податоците годинава била исклучително успешна. На повикот објавен за предлог-проекти за „Еразмус плус“, во Агенцијата пристигнале 328 апликации, од кои одобрени биле 89 проекти. Тие ќе бидат имплементирани во текот на оваа и во наредните две години, во зависност од периодот на времетраење за секој проект одделно.

Буџетот за 2016 година, заедно со дополнителните средства кои се одобрени од Европската комисија за партнерски проекти, односно стратешки партнерства во образованието е реализиран 96 проценти, односно со корисниците се потпишани договори за грант во износ од 4.861.562 евра.

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност веќе го објави и повикот за предлог-проекти за 2017 година, со што ги повика заинтересираните кандидати да ги подготват и предадат апликациите согласно предвидените рокови. Инаку, буџетот во ракми на Еразмус плус програмата кој за 2017 година им е достапен на македонските ученици, студенти, наставници, професори, волонтери, граѓански здруженија, изнесува 6,25 милиони евра.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

 

mon_slika.jpg

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook