Министерот за образование и наука Пиштар Лутфиу, денеска присуствуваше на свечената академија по повод патрониот празник на Педагошкиот факултет „Свети Климент Охридски" во Скопје.

„Денес Педагошкиот факултет „Св Климент Охридски“, единица во состав на Универзитетот „Св Кирил и Методи“ во Скопје, преставува реномирана високообразовна установа, која со искажаните наставно - научни постигања, преставува пример како треба да се посвети на една дејност, која е многу битна за здравиот развој на државата и општеството во целина, а тоа е образованието“ ,истакна Лутфиу.

Оваа висока образовна установа, која со голема посветеност ги следи современите достигнувања во научните дисциплини и методиките, кои се релевантни за формирањето на професори по одделенска настава и предучилишна воспитание, наставата се одвива на три јазици: албански, македонски и турски, и преставува своевидна мултикултурна и мултиконфесионална средина.

Исто така министерот Лутфиу истакна дека „Во насока на подобрување на квалитетот на образованието на сите степени, нашите залагања како Влада и Министерство, беа и се во насока на воспоставување на систем за процена на квалитетот, евалуацијата и постигањата на образовните институции, со цел реализација на определбата за демократизација, подобрување на наставниот процес и унапредување на образовната инфраструктура.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook