Владата на Република Македонија потпиша Меморандум за соработка во областа на високото образование со Универзитетот во Единбург, Шкотска. Меморандумот во Единбург го потпишаа амбасадорот на Република Македонија во Обединетото Кралство Јован Донев и про-ректорот на Универзитетот за меѓународна соработка проф. д-р Џејмс Смит.

Согласно потпишаниот договор, двете страни ќе соработуваат во областа на наставата и истражувањето, ќе споделуваат информации и искуства и ќе развиваат ефективни работни практики.

При потпишувањето на Меморандумот, амбасадорот Донев потенцираше дека Владата на Република Македонија континуирано работи на подобрување на квалитетот на високото образование, меѓу другото и преку воспоставување на ваков вид на соработка. Професорот Смит, пак, истакна дека Универзитетот во Единбург има развиена соработка со мног увисокообразовни институции во светот, но ова е прва соработка со институции од земји од Европа кои не се членки на Европската Унија.

Владата на Република Македонија потпиша Меморандум за соработка во областа на високото образование со Универзитетот во Единбург, Шкотска. Меморандумот во Единбург го потпишаа амбасадорот на Република Македонија во Обединетото Кралство Јован Донев и про-ректорот на Универзитетот за меѓународна соработка проф. д-р Џејмс Смит.

Согласно потпишаниот договор, двете страни ќе соработуваат во областа на наставата и истражувањето, ќе споделуваат информации и искуства и ќе развиваат ефективни работни практики.

При потпишувањето на Меморандумот, амбасадорот Донев потенцираше дека Владата на Република Македонија континуирано работи на подобрување на квалитетот на високото образование, меѓу другото и преку воспоставување на ваков вид на соработка. Професорот Смит, пак, истакна дека Универзитетот во Единбург има развиена соработка со мног увисокообразовни институции во светот, но ова е прва соработка со институции од земји од Европа кои не се членки на Европската Унија.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook