Министерството за образование и наука во партнерство со тимот експерти при рамковниот договор „Техничка помош за подготовка на сеопфатна Стратегија за образование 2016 – 2020“ под Оперативната програма развој на човечки ресурси 2007-2013 (ИПА I), како и во консултативен процес со донаторските и социјалните партнери, невладините организации и сите релевантни образовни чинители, ја изготвија првата нацрт верзија на новата сеопфатна Стратегија за образование 2016-2020.

Почитувајќи ги и понатаму принципите на транспарентност и партиципативност, ги покануваме сите заинтересирани субјекти да дадат свој придонес кон унапредување и финализација на овој стратешки документ, преку доставување на коментари, насоки и сугестии на електронската адреса – Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., најдоцна до 12 септември 2016 година.

Воедно, известуваме дека во следниот период ќе бидат организирани регионални средби за информирање и унапредување на предлог содржините од новата сеопфатна Стратегија за образование 2016-2020.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook