Стипендии за летна школа по словачки јазик и култура Стипендии за летна школа по словачки јазик и култура Вторник, 26 март 2019 Министерството за образование и наука информира дека во тек е јавен повик за доделување на стипендии за учество на 55-та Летна школа по словачки јазик и култура, што ќе се одржи во периодот од 4 август до 24 август 2019 година на Филолошкиот факултет при Универзитетот...
ЈАВЕН ПОВИК ЗА НАДОМЕСТ НА СРЕДСТВАТА ПЛАТЕНИ ЗА ОБЈАВУВАЊЕ НА НАУЧНИ ТРУДОВИ Четврток, 21 март 2019 Врз основа на член 57 став 1 алинеа 3 од Законот научнo-истражувачка дејност(„Службен весник на Република Северна Македонија“бр.46/08, 103/08, 24/11, 80/12, 24/13, 147/13, 41/14, 145/15, 154/15, 30/16, и 53/16) и член 5 став (1) од Правилникот за остварување на...
Стипендии за учество на летни школи по полски јазик во Република Полска Стипендии за учество на летни школи по полски јазик во Република Полска Четврток, 14 март 2019 Министерството за образование и наука информира дека во 2019 година Бирото за Академско признавање и меѓународна размена на Република Полска обезбедува четири стипендии за учество на кандидати на летни школи по полски јазик, кои ќе се одржат во Република Полск...
Работна средба во Подгорица за подготовка на Меморандум за соработка за дизајнирање на Меѓународен институт на Југоисточна Европа за одржливи технологии Работна средба во Подгорица за подготовка на Меморандум за соработка за дизајнирање на Меѓународен институт на Југоисточна Европа за одржливи технологии Петок, 08 март 2019 На 5 март во Подгорица заменик министерот за образование и наука проф д-р Петар Атанасов, во својство на член во Управниот комитет на Меѓународниот институт на Југоисточна Европа за одржливи технологии, присуствуваше на редовна работна средба на комитетот. На средбата,...
Стипендии за студирање и професионална надградба на високообразовните установи во Република Хрватска за академската 2019/2020 Стипендии за студирање и професионална надградба на високообразовните установи во Република Хрватска за академската 2019/2020 Четврток, 07 март 2019 Министерството за образование и наука известува за можноста за добивање на стипендија за студирање и професионална надградба на високообразовните установи во Република Хрватска за академската 2019/2020 година. Подетални информации за критериумите и условите за...
Интеруниверзитетски магистерски студии по дипломатија и меѓународни односи за академската 2019/2020 година  на Дипломатската школа во Мадрид Интеруниверзитетски магистерски студии по дипломатија и меѓународни односи за академската 2019/2020 година на Дипломатската школа во Мадрид Понеделник, 04 март 2019 Амбасадата на Кралство Шпанија во Скопје информира дека Министерството за надворешни работи и соработка на Кралството Шпанија објави конкурс за Интеруниверзитетски магистерски студии по дипломатија и меѓународни односи за академската 2019/2020 година на Дипломатската...
Програма за размена на студенти и научници како дел од билатералната соработка на Република Северна Македонија со Полска Програма за размена на студенти и научници како дел од билатералната соработка на Република Северна Македонија со Полска Петок, 01 март 2019 Полската национална Агенција за академска размена известува дека почнувајќи од академската 2019/2020 година, реализацијата на меѓународната билатерална соработка во областа на високото образование од страна на Полска ќе биде спроведена во рамки на новата "Програма...

 

 

 

Лични Податоци

Име : Енвер

Презиме : Хусејин

Датум на раѓање: 08.04.1971 год.

Место на раѓање: с.Тополница-Радовиш

Националност: Турчин

Брачна состојба: Оженет ,татко на 3 деца

Контакт Информации

Место на живење: Ул.Киро Донев бр-3 –Радовиш

Е-Маил : Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

Средно образование - Д.С.У- Ј.Б.Тито Радовиш

Високо образование - УГД-Штип;Факултет за образовни науки-‘’Дипломиран професор по одделенска настава’’

Последипломски студии - Меѓународен Универзитет Струга-Политички Науки

„Дипломатија и Меѓународни односи’’

Познавање на јазици: Турски-мајчин јазик, Македонски, Српски-Хрватски, Германски сред, Руски сред.

Работно искуство          

1997 - 2004 год. - Оснивач и управител на приватна фирма

2004-2007 - Наставник по одделенска настава во ОУ,,Крсте Петков Мисирков,,

2007-2009 - Директор на Приватна Радио Дифузна Установа во Штип,

2008-2012 - Член на УО во ЈП Агро Берза,

2012-2014 - Директор на Педагошка служба при МОН,

2012-2014 - Државен секретар во МТСП,

Сертификати,дипломи и признаниа  

Црвен Крст на РМ - Сертификат за учество на семинар ,обука за заедничка брза проценка -2005 год.

Приватен Универзитет Билкент-Анкара-сертификат за обука на наставниците од одделенска настава во Македонија-2008 год.

ТРТ-Истанбул-обука за меѓународно емитување-2009 год.

АКП-Анкара-Сертификат за учество на политичка академија-Балкан,2010 год.

Министерсво за информатичко општество - сертификат за учество на обука ,,лидерство и менеџирање,,2014 год.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

eDnevnik plagjati eksterno-prashanja NaukaMK2 PatentMK2

konkursi-mongovmk domovi-web  logo edu eng1       skoool-mk e-ucebnici2

sportski-igri FZI-Logo-web1 1000knigi-2014  npro-edumkmatura-web

DIC-v3 BRO-baner CSOO-baner linkovi

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook