Конкурс за доделување стипендии “Борис Трајковски“ за студии од втор циклус на Извршната МБА програма на Универзитетот Шефилд за академската 2019/2020 Конкурс за доделување стипендии “Борис Трајковски“ за студии од втор циклус на Извршната МБА програма на Универзитетот Шефилд за академската 2019/2020 Четврток, 20 jуни 2019 Врз основа на Протоколот за соработка за доделување стипендии „Борис Трајковски” со наш архивски број 08-6789/1, потпишан во Скопје на 18 јуни 2019 година од страна на Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија, Министерството за образование и наука...
СООПШТЕНИЕ за Конкурсот за прием на ученици во јавните ученички домови во Република Северна Македонија за учебната 2019/2020 година Четврток, 20 jуни 2019 Соопштение за Конкурсот за прием на ученици во јавните ученички домови во Република Северна Македонија за учебната 2019/2020 година  Министерството за образование и наука информира нема да биде во можност да ги прифати електронските пријави кои со Конкурсот...
Нацрт закон за наставниците и стручните соработници  во основните и средните училишта Нацрт закон за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта Четврток, 13 jуни 2019 Денес на владиниот систем (ЕНЕР) Министерството за образование и наука известува дека го објави Нацрт законот за наставници и стручни соработници во основните и средните училишта. Ги повикуваме сите засегнати страни да дадат свои коментари по однос на ова законско...
Конкурс за доделување стипендии за додипломски студии од прв циклус во странство од областите на ликовната уметност, кинематографија, и филмска продукција, драмската уметност и музиката за академската 2019/2020 година Конкурс за доделување стипендии за додипломски студии од прв циклус во странство од областите на ликовната уметност, кинематографија, и филмска продукција, драмската уметност и музиката за академската... Среда, 12 jуни 2019 Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управа („Службен весник на Република Македонија“ бр.58/00, 44/02, 82/08,167/10 и 51/11), член 49 од Законот за студентски стандард („Службен весник на Република Македонија“...
Курс за тренери на Факултетот за спорт при Универзитетот во Лајпциг Курс за тренери на Факултетот за спорт при Универзитетот во Лајпциг Среда, 05 jуни 2019 Секоја академска година Факултетот за спорт при Универзитетот во Лајпциг, со поддршка на Сојузното министерство за надворешни работи, организира меѓународни курсеви за професори и тренери по физичка култура во траење од 5 месеци. Видот на курсевите се менува секоја...
Конкурси за избор на наставник за реализирање на дополнителна настава за основно образование на мајчин јазик за децата на граѓаните на Република Северна Македонија кои престојуваат во странство Конкурси за избор на наставник за реализирање на дополнителна настава за основно образование на мајчин јазик за децата на граѓаните на Република Северна Македонија кои престојуваат во странство Понеделник, 03 jуни 2019 Врз основа на член 7 став 1 од Законот за основното образование („Службен весник на Република Македонија“ број 103/08,33/10, 116/10, 156/10, 18/11, 42/11, 51/11, 6/12, 100/12, 24/13, 41/14, 116/14, 135/14 , 10/15, 98/15, 145/15,30/16, 127/16, 67/17 и 64/18) и член...
Конкурс за избор на наставници за реализирање на  дополнителна настава за основно образование на мајчин јазик за децата  на граѓаните на Република Северна Македонија кои престојуваат во странство Конкурс за избор на наставници за реализирање на дополнителна настава за основно образование на мајчин јазик за децата на граѓаните на Република Северна Македонија кои престојуваат во странство Петок, 31 мај 2019 Врз основа на член 7 став 1 од Законот за основното образование („Службен весник на Република Македонија“ број 103/08,33/10, 116/10, 156/10, 18/11, 42/11, 51/11, 6/12, 100/12, 24/13, 41/14, 116/14, 135/14 , 10/15, 98/15, 145/15,30/16, 127/16, 67/17 и 64/18) и член...

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

eDnevnik plagjati eksterno-prashanja NaukaMK2 PatentMK2

konkursi-mongovmk domovi-web  logo edu eng1       skoool-mk e-ucebnici2

sportski-igri FZI-Logo-web1 1000knigi-2014  npro-edumkmatura-web

DIC-v3 BRO-baner CSOO-baner linkovi

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook