Нова ТВ образовна серија за средношколци и студенти Вторник, 26 мај 2020 Министерството за образование и наука информира дека во периодот од 26 мај до 8 јуни 2020 година од 12:10 часот и од 19:00 часот, на МРТ1 ќе се емитува нова образовна серија „The Word on the Street“ наменета за средношколци и студенти. ТВ серијата е копродукција...
Измена и дополнување на Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година во Република Северна Македонија Четврток, 21 мај 2020 Во согласност со член 42 од Законот за средното образование („Службен весник на Република Македонија“ бр. 44/1995, 24/1996, 34/1996, 35/1997, 82/1999, 29/2002, 40/2003, 42/2003, 67/2004, 55/2005, 113/2005, 35/2006, 30/2007, 49/2007, 81/2008, 92/2008, 33/2010, 116/2010,...
Повторен повик за искажување на интерес за учество во комисија за давање мислење по доставени предлози за исправки и/или дополнувања во текстот на учебникот Повторен повик за искажување на интерес за учество во комисија за давање мислење по доставени предлози за исправки и/или дополнувања во текстот на учебникот Вторник, 19 мај 2020 Врз основа на член 14-a од Законот за учебници за основно и средно образование („Службен весник на РМ„ бр.98/2008, 99/2009, 83/10, 36/11, 135/11, 46/12, 24/13, 120/13, 29/14, 146/15, 217/15, 30/16 и 21/18) МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА - Педагошка служба,...
Јавен оглас за рецензенти на учебници Јавен оглас за рецензенти на учебници Вторник, 19 мај 2020 Врз основа на член 16 став 1 од Законот за учебници за основно и средно образование („Службен весник на Република Македонија” бр. бр.98/08, 99/09, 83/10, 36/11, 135/11, 46/12, 24/13, 120/13, 29/14,146/15, 217/15, 30/16 и 21/18), директорот на Педагошката служба,...
Конкурс за доделување на една стипендија за студии на Московскиот Државен институт за меѓународни односи Конкурс за доделување на една стипендија за студии на Московскиот Државен институт за меѓународни односи Вторник, 19 мај 2020 Московскиот Државен институт за меѓународни односи ( МГИМО ) при Министерството за надворешни работи на Руската Федерација е спремен да прими едно лице од Северна Македонија на прва година на институтот за учебната 2020/2021 година согласно одлуката на Претседателот...
Водич низ квалификациите во стручното образование Водич низ квалификациите во стручното образование Понеделник, 18 мај 2020 Во насока на подобро запознавање на учениците кои завршуваат основно образование со видовите струки и образовни профили кои им се на располагање при изборот на средното училиште каде ќе го продолжат воспитно – образовниот процес, Центарот за стручно образование...
Номинација за наградата УНЕСКО-ЛОРЕАЛ за жените во науката за 2021 година Номинација за наградата УНЕСКО-ЛОРЕАЛ за жените во науката за 2021 година Петок, 08 мај 2020 УНЕСКО ги поканува државите - членки да поднесат свои номинации за наградите на УНЕСКО - ЛОРЕАЛ за жените во науката за 2021 година. Наградите во износ од по 100.000 американски долари поединечно ќе им се доделат на 5 (пет) истакнати жени научници, за нивниот...

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

eDnevnik plagjati eksterno-prashanja NaukaMK2 PatentMK2

konkursi-mongovmk domovi-web  logo edu eng1       skoool-mk e-ucebnici2

sportski-igri FZI-Logo-web1 1000knigi-2014  npro-edumkmatura-web

DIC-v3 BRO-baner CSOO-baner linkovi

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook